REUTERS

Exclusief voor abonnees

Elon Musk stuurt tweetje van 70,7 miljard euro: "Idioten van Wall Street kotsbeu"Is hij gek geworden? Of is het geniale zet om de speculanten een hak te zetten? Die vragen rijzen na de verrassende tweet van Tesla-topman Elon Musk. Hij overweegt om Tesla van de beurs te halen aan 420 dollar per aandeel. Maar hoe ernstig is dat plan te nemen? «Hij speelt een gevaarlijk spel», zeggen experts.

Elon Musk, Zuid-Afrikaan van origine, is en blijft een controversieel figuur. Een fantast volgens critici, een visionair en pionier voor zijn aanhangers. Wat je Musk niet kan verwijten, is dat hij een uitgestippeld pad bewandelt. Hij doet de dingen op zijn manier. Zoals dinsdagavond toen hij plots een tweet naar zijn 22,3 miljoen volgers stuurde met zijn plannen om Tesla van de beurs te halen. En hij benadrukte ook dat de financiering verzekerd is. Op Wall Street, het financiële hart van New York, schrokken experts zich een hoedje. Want nog nooit heeft een CEO zo’n koersgevoelige informatie op dergelijke grote schaal de wereld ingestuurd. 

(On)geloofwaardig

Je hebt 19% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leo Marien

    Musk zijn Tweet is een gigantische flater! Er moet voor $920 mj aan converteerbare obligaties omgezet worden in aandelen. Dit kan enkel als zijn aandeel meer dan $360 staat. Elk jaar voorspeld Musk winst maar ze zijn telkens verlieslatend. Stel dat hij min. $35miljard vind om het bedrijf van de beurs te halen,dan gaan z'n rentelasten met $500mj per kwartaal stijgen. Tesla is een vogel voor....een (?) overnemer.

  • Chris Deckers

    Een Tesla kopen zou zelfs een goede investering kunnen zijn, het worden museumstukken. Dan moet die kar wél geleverd worden natuurlijk!

Lees meer