De Letse politicus Valdis Dombrovskis.
EPA De Letse politicus Valdis Dombrovskis.

EU komt met wetgeving om cryptovaluta te reguleren

De Europese Unie heeft een gezamenlijke benadering nodig voor zogeheten cryptovaluta en komt met wetgeving om het te reguleren. Beoogd eerste vicevoorzitter Valdis Dombrovskis (Economie) kondigde dat vandaag aan tijdens zijn hoorzitting in het Europees Parlement.

In de zomer werd al bekend dat de mededingingsautoriteiten van de EU mogelijke concurrentieverstoring door de digitale munt libra van Facebook onderzoeken. Nieuwe financiële technologieën hebben een enorm potentieel, aldus Dombrovskis, maar brengen wel risico's met zich mee op het vlak van concurrentie, cyberveiligheid en financiële stabiliteit.

De Letse politicus, die ook de afgelopen vijf jaar al EU-commissaris was, wees op het belang van innovatie bij kleinere Europese bedrijven. Die hebben nu vaak moeite financiering te vinden. Hij kondigde aan met voorstellen te komen voor een nieuw fonds dat het midden- en kleinbedrijf moet helpen naar de beurs te gaan om kapitaal te vergaren.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kris Janssens

    Hoe opvallend, in het nieuws niets dan onheilspellende berichten over cryptomunten, en dan dit. Maar neen, de media worden niet gecontroleerd door dezelfde mensen die de banken en zo de rest van de wereld controleren .

  • Raphus Cucullatus

    De bedoeling van Bitcoin en andere crypto valuta is juist om dat te verhinderen. Wat denken die pippo's wel?

Lees meer