Europese autoverkoop in april voor achtste maand op rij gedaald

De autoverkoop in Europa is in april voor de achtste maand op rij gedaald. Vergeleken met een jaar eerder werden 0,4 procent minder nieuwe personenwagens ingeschreven, meldt de Europese constructeurskoepel Acea.

In totaal ging het om zowat 1,3 miljoen nieuwe vierwielers in de Europese Unie. Vooral het Verenigd Koninkrijk (-4,1 procent) en Duitsland (-1,1 procent) zorgden voor een dalende trend. In Frankrijk werden dan weer 0,4 procent meer nieuwe personenwagens verkocht. Ook de grote automarkten Spanje en Italië kenden een stijging.

In België was er een daling met 2 procent tot 53.498 bolides. Van januari tot en met april is er vergeleken met die periode een jaar eerder 4,9 procent daling tot 209.363 wagens.

Voorts daalde de verkoop in april het sterkst in de Scandinavische landen, met dalingen van 11 procent en meer.
De VW-groep (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat ...) blijft de grootste speler. De verkoop daalde weliswaar 3,7 procent vorige maand. Het merk Volkswagen verloor daarbij 7,2 procent. De tweede constructeur, het Franse PSA met de merken Peugeot, Citroën en Opel, is de nummer twee en zag de verkoop 1,5 procent stijgen.

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Verstrepen

    Alles duurder en na de stemming zal het nog erger worden, al die zever rond welke motor, diesel, benzine, cng....en dan de prijs van die auto's onvoorstelbaar hoe duur die dingen zijn. Europa heeft de zoveelste industrie tak om zeep geholpen wat schiet nog over?

  • Gilbert Rodts

    Ja de grens wordt altijd eens bereikt .

Lees meer