AFP

Export China krimpt door handelsoorlog met VS

China begint de gevolgen te merken van de escalerende handelsoorlog met de Verenigde Staten. De verkopen naar de VS waren afgelopen augustus 16 procent lager dan een jaar eerder, toen de handelsoorlog tussen de twee landen oplaaide.

De totale Chinese export daalde in dollars uitgedrukt met 1 procent ten opzichte van een jaar eerder, terwijl de import met 5,6 procent daalde. Daardoor bleef er een handelsoverschot van net geen 35 miljard dollar (31,5 miljard euro) over, aldus cijfers van de de Chinese douane. Economen hadden voorspeld dat de export met 2,2 procent zou groeien, terwijl de import met 6,4 procent zou dalen.

De Chinese vicepremier Lie He maakte eerder deze week bekend dat Chinese en Amerikaanse onderhandelaars elkaar "begin oktober" opnieuw zullen ontmoeten in Washington in een poging om een uitweg te zoeken uit de handelsoorlog tussen beide economische grootmachten. Lie He zei een en ander na een telefoongesprek met de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin. De gesprekken hadden eigenlijk deze maand al moeten doorgaan.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Ze kunnen hier de markt overspoelen zodat wat nog rest van goede industrie hier kapot is. Eén corrupte boel ginder en wij maar regeltjes navolgen en duur zijn en zij die vegen hun broek aan alles.

  • Rudi Goossens

    Met China kan je geen deal sluiten. Dan teken je je eigen doodsvonnis... Die willen alles...

Lees meer