REUTERS

Extraatjes verkopen aan reizigers brengt Ryanair meer geld op

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft in het voorbije kwartaal meer geld binnengehaald door reizigers extraatjes te verkopen, zoals voorrang bij het instappen en gereserveerde plaatsen. Daarmee werden de negatieve effecten van lagere ticketprijzen en de problemen met de Boeing 737 MAX tenietgedaan. Dat heeft Ryanair bekendgemaakt.

De aanvullende verkopen aan reizigers brachten ten opzichte van een jaar eerder bijna 30 procent meer geld in het laatje. De totale operationele omzet steeg met 12 procent tot bijna 3,1 miljard dollar. De nettowinst steeg met 8 procent tot 910 miljoen euro. Dat was fors meer dan waar analisten op hadden gerekend.

De Ierse luchtvaartmaatschappij blijft voorzichtig over zijn verwachtingen voor de rest van het jaar en zegt het "onbetrouwbare optimisme" van zijn concurrenten te vermijden. De grootste prijsvechter van Europa rekent op iets gunstigere ticketprijzen dan vorige winter, al hangt een en ander af van onzekerheden als de brexit.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paula Deckers

    Zeker dat ze extra geld maken. Maak maar eens een foutje in uw aanmelding/naam. 160 euro extra! voor de aanpassing, 10 seconden werk. Een schande!

Lees meer