BELGA

Facebook toegevoegd aan bredere S&P 500-index op Wall Street

Het aandeel van het sociale netwerkbedrijf Facebook wordt opgenomen in de bredere Standard & Poor's 500-index op Wall Street. Die index geeft een breder en betrouwbaarder beeld van de ontwikkelingen op de aandelenmarkt dan bijvoorbeeld de bekendere Dow Jones-index. Na bekendmaking van het nieuws maakte het Facebook-aandeel meteen een sprong van 4 procent.

S&P 500 is de beursindex van de Verenigde Staten die het betrouwbaarste beeld geeft van de ontwikkelingen op de aandelenmarkt. Het wordt gezien als een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie.

Facebook neemt op de index de plaats in van de Teradyne-groep. De wissel is voorzien voor vrijdag 20 december nabeurs. Dat betekent dat het effectief in handel zal zijn vanaf maandag 23 december.

Het nieuws deed het Facebook-aandeel meteen hoger noteren op technologiebeurs Nasdaq. Bij het sluiten van de beurs klokte het aandeel af op 49,38 dollar (35,83 euro). Dat is bijna dertig procent meer dan de introductieprijs van 38 dollar (27,57 euro) eind 2012. Na een moeilijke start heeft het Facebook-aandeel zich duidelijk herpakt, zeker sinds de zomer.

Met zijn huidige waarde van 121 miljard dollar (meer dan 87 miljard euro) komt Facebook op plaats dertig van de meest waardevolle bedrijven in de S&P 500.

Lees meer