De Financietoren in Brussel.
Photo News De Financietoren in Brussel.

Exclusief voor abonnees

Financietoren verkocht voor 1,2 miljard euro: voor honderden miljoenen gerold door Nederlander, belastingbetaler betaalt factuur

Financietoren in 2001 verkocht voor 272 miljoen euro, in 2020 voor 1,2 miljard euro

Verkoopprijs van de Financietoren in 2001: 272 miljoen euro. Verkoopprijs van dezelfde toren in 2020: 1,2 miljard euro. Huur die de Belgische staat tussen 2002 en 2031 zal betaald hebben: 1,1 miljard euro - zonder rekening te houden met indexering. Of hoe de Nederlandse vastgoedtycoon Frank Zweegers de Belgische staat rolde dankzij het sale and lease back-idee van de regeringen Verhofstadt I en II.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

370 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Klabas

    Tom Faes electrawinds van VDL van SPa niet vergeten.....het loopt in de vele miljarden en toch de balk in eigen ogen niet zien en de splinter op een ander wel!

  • Robert Van Garderen

    Dus die Nederlander heeft het gewoon goed gedaan. De fout ligt bij Verhofstadt en Co. Maar ja wat doet die eigenlijk goed??

Lees meer