.
Shutterstock .

Frankrijk verkoopt tot 52 procent van staatsloterij ‘Française des Jeux’

De Franse staat gaat maximaal 99,3 miljoen aandelen van loterij Française des Jeux van de hand doen in het kader van de privatisering van het bedrijf. Het gaat om 52 procent van het kapitaal, een operatie die de staat tot 1,9 miljard euro kan opleveren, zo is bekendgemaakt.

De onderneming gaat op 21 november naar de beurs. De Franse minister van Economie Bruno Le Maire had woensdagavond te kennen gegeven dat de prijsvork voor het aandeel tussen 16,5 en 19,9 euro ligt. De Franse staat zou uit de operatie dus tussen 1,6 en 1,9 miljard euro halen.

Française des Jeux is de erfgenaam van de Franse nationale loterij die in 1933 opgericht werd en is een van de weinige Franse overheidsbedrijven in goede financiële gezondheid. De Fransen besteedden vorig jaar nog bijna 16 miljard euro aan de kansspelen van het bedrijf. 

Bekijk ook: Brit wint grote pot van Euromillions: 190 miljoen euro

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Dat heb je met een liberaal beleid. Die verkopen de winstgevende takken van de overheid te goedkoop uit en behouden de verlieslatende op kosten van de belastingbetaler. Voor de luchthaven van Deurne, waarde meer dan 115 miljoen euro werd een concessie verleend aan een Franse firma voor de uitbating voor slechts enkele honderdduizenden euro's? En de beide regionale luchthavens - Oostende en Deurne - hadden over 2015-2017 een omzet van 17 miljoen en kregen 32 miljoen staatssubsidie.

  • Coen Geurts

    Vreemde verkoop; Lotto is hier toch de kip met gouden eieren voor de staat.

Lees meer