Een vrouw ontsmet de handen bij een haar bezoek aan een heropend shoppingcenter in Nice.
Photo News Een vrouw ontsmet de handen bij een haar bezoek aan een heropend shoppingcenter in Nice.

Franse economie klimt langzaam uit coronacrisis

De bedrijvigheid in de Franse economie neemt deze maand langzaam toe na de eerdere zware klappen door de coronacrisis. Dat meldde de Londense marktonderzoeker Markit. De economische activiteit wordt geholpen door de geleidelijke versoepeling van de lockdownmaatregelen in Frankrijk.

De inkoopmanagersindex voor de Franse industrie kwam volgens een voorlopige raming uit op een stand van 40,3 tegen 31,5 in april. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. Franse fabrieken openen langzaam weer de deuren.

De index voor de Franse dienstensector, met bijvoorbeeld toerisme, detailhandel en luchtvaart, ging naar 29,4 van het dramatische dieptepunt van 10,2 in april. Het openbare leven in Frankrijk komt ook langzaam weer op gang en daar profiteert de dienstensector van.
De samengestelde index van industrie en diensten verbeterde naar 30,5 van 11,1 in de voorgaande maand.

Lees ook: Nationale Bank van België verwacht geen snel herstel van economie

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chris Dupont

    Frankrijk jaagt zijn burgers en het land uit door te hoge belastingen. Als hun huis te veel waard is, zetten ze ouderen ook hun huis uit met hun vermogensbelastingen.

  • Christine Laevers

    Walter De Vuyst : Frankrijk is/was wel afhankelijk van China voor medicijnen en mondmaskers. Maar Frankrijk heeft een enorme know-how. Macron weet dat en schenkt er veel aandacht aan. Hier is ook veel creativiteit zowel van bedrijven als van burgers. Dat zie ik niet in België.

Lees meer