2
AléGo

Gentenaar met verhuurdienst voor festivalmateriaal is student-ondernemer van het jaar

Lothar De Keyne, een laatstejaarsstudent Handelswetenschappen aan de Gentse universiteit die twee bedrijfjes runt, is door Unizo verkozen tot student-ondernemer van het jaar. De student startte met een verhuurdienst voor skimateriaal en richtte een tweede bedrijf op om festivalmateriaal te verhuren.

De Keyne runt met twee afgestudeerde vrienden het bedrijf SkiLi voor skimateriaal, maar richtte onlangs zelf AléGO op. Dat bedrijf is een verhuurdienst voor festivalmateriaal zoals tenten, campingstoelen, slaapzakken of matjes, zodat festivalgangers minder kampeergerief moeten meesleuren.

Volgens Unizo zijn er in Vlaanderen meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies een eigen onderneming hebben. Uit een recente rondvraag moet ook blijken dat 4 op de 10 jongeren van 16 tot 18 jaar denken aan een eigen zaak. De ondernemersorganisatie stelt dat er nog te veel sociale en financiële drempels zijn voor studenten die een zelfstandige activiteit willen uitoefenen, zoals de verplichting om sociale bijdragen te betalen en het feit dat ouders de studenten soms niet meer fiscaal ten laste kunnen nemen. Unizo pleit voor een nieuw statuut van student-ondernemers met meer soepele voorwaarden.

2 Lothar De Keyne (rechts) richtte samen met Maxime Ossieur (midden) ook SkiLi op, een bedrijf voor skimateriaal.
durfondernemen.be Lothar De Keyne (rechts) richtte samen met Maxime Ossieur (midden) ook SkiLi op, een bedrijf voor skimateriaal.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer