BELGA

Gerechtelijk onderzoek naar Optima Bank

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen voert een gerechtelijk onderzoek naar de Optima Bank. Dat bevestigt woordvoerster An Schoonjans. Er is een onderzoeksrechter gevorderd, maar het parket geeft geen verdere commentaar.

Optima meldde gisterenavond dat het de procedure in werking gesteld had om afstand te doen van haar bankvergunning. De Nationale Bank van België (NBB) heeft na een inspectie een aantal vaststellingen gedaan, waarna een speciaal commissaris aangesteld werd om de afwikkeling van de bankactiviteiten op te volgen. De vaststellingen maken ook het voorwerp uit van een onderzoek.

De Tijd schrijft vandaag dat de NBB het dossier daarover heeft bezorgd aan het parket in Gent. Volgens de krant zou Jeroen Piqueur, hoofdaandeelhouder van Optima en voorzitter van de raad van bestuur, zichzelf hebben verrijkt door ongewoon hoge onkostennota's in te dienen.

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen bevestigt dat het informatie verkreeg van de Nationale Bank, maar geeft geen verdere informatie "gelet op het geheim van het onderzoek".

Lees meer