REUTERS

Goudprijs stijgt naar hoogste niveau sinds eind 2011

De goudprijs is gestegen naar het hoogste niveau sinds november 2011 vanwege de onrust op de financiële markten nu de coronabesmettingen en doden door het virus in de wereld blijven stijgen. Dit jaar is de prijs van het edelmetaal een sterke opmars aan het maken, omdat beleggers vanwege de onzekerheden rond het coronavirus naar veilige havens zoeken om in te investeren.

De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op meer dan 1800 dollar (1600 euro). Daarmee nadert de goudprijs steeds meer het record van meer dan 1900 (1691 euro) dollar dat in september 2011 werd bereikt.

Sinds begin dit jaar klom de goudprijs al circa 18 procent, geholpen door de wereldwijde economische stimuleringsmaatregelen zoals renteverlagingen. Investeringen in goud worden beschouwd als een soort bescherming tegen waardeverminderingen van munteenheden en inflatie. Daarnaast zorgen de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten en de onzekerheid over het economisch herstel van de coronacrisis voor extra interesse in goud.

Zakenbank Goldman Sachs denkt dat de goudprijs de komende twaalf maanden kan door stijgen tot 2000 dollar (1780 euro). Branchegenoot JPMorgan Chase raadt investeerders aan vast te houden aan goudbeleggingen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Vregels

    Amper drie maanden geleden gaf jullie financieel expert nog het advies niet in goud te beleggen juist omwille van het coronavirus.

  • Chris Dupont

    De prijs stond enkele maanden geleden nog boven de 50.000€ per kilo en staat daar nu onder. Het is de euro die gestegen is of de dollar die gedaald is.

Lees meer