RV

Hoogspanning bij Brantano, staking nipt afgewend

Een staking in enkele Brantano-winkels, waar moederbedrijf FNG maandag een herstructurering aankondigde, is deze namiddag nipt vermeden. Volgens de vakbonden had de directie enkele vestigingen gevraagd om de hele kledingvoorraad naar het hoofdkantoor te sturen, wat tot paniek leidde bij het personeel.

Onder meer in Wevelgem en Beringen zou het personeel te horen hebben gekregen dat de hele voorraad kledij terug moest worden gestuurd. De vakbonden schoten snel in actie om een staking te beginnen in de betrokken winkels. Persbureau Belga meldde daarop dat er een staking was uitgebroken.

De bonden kregen aanvankelijk immers geen uitleg van de directie, maar net toen de staking zou beginnen, kregen ze te horen dat het om een “misverstand” ging. De staking is daardoor net op tijd afgeblazen, zegt Sven Descheemaeker van de christelijke vakbond ACV.

FNG, dat in erg slechte financiële papieren zit, kondigde aan dat het 47 winkels wil sluiten, waaronder een groot aantal van Brantano, en tot 287 banen wil schrappen. Het bedrijf moet daarover eerst gesprekken voeren met de vakbonden, zoals in de wet-Renault is vastgelegd. Welke vestigingen dicht zouden moeten, maakte het bedrijf niet bekend. 

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • chris velde

    Zoals altijd en overal vinden de vakbonden bij een faling dat er sprake is van mismanagement. Maat hun eigen coöperatieven (denk maar aan BAC tot Arcopal) doen het niet zoveel beter! Waarom kaarten de vakbonden dat foutief management dan niet eerder aan? Ze krijgen alle info op de ondernemingsraden!

  • Marcel Willems

    Men kan tegen de vakbonden zijn ,maar men moet daarom ook niet schermen met het feit dat ze veel geld verdienen op de uitbetaling van de werklozensteun.Verder moeten de leden een bijdrage betalenuit eigen zak .Waar de politiekers dat niet doen maar het uit staatskas krijgen om de partij te laten werken .Dan nog niet naar hun verloning gekeken .Wees neutraal in het bekritiseren van iets of iemend

Lees meer