IN KAART: Ruim helft meer elektrische wagens verkocht in Europa in 2017, België goed voor +32 procent

In de Europese Unie zijn vorig jaar 97.571 voleldig elektrische wagens verkocht, een toename met 53,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van ACEA, de koepel van de Europese autoconstructeurs. In België was er een stijging met 31,9 procent, tot 2.709 stuks.

In Nederland was de stijging met 132 procent nog veel groter dan bij ons. Er werden in 2017 bijna 10.000 nieuwe volledig elektrisch aangedreven auto's verkocht. Een jaar eerder waren dat er 4.268.

Wanneer ook de zogenaamde plug-inhybrides worden meegeteld, stijgt het aantal in ons land met 59,2 procent tot 14.299 stuks, en in de Europese Unie met 39 procent tot 216.566 stuks.

In totaal werden in de Europese Unie vorig jaar 852.933 wagens met alternatieve aandrijving verkocht (elektrisch, hybride, waterstof, aardgas, lpg en ethanol), een stijging met 39,7 procent tegenover 2016.

Toch spelen die wagens met alternatieve aandrijving nog maar een kleine rol in Europa. Ze waren vorig jaar goed voor een marktaandeel van 5,7 procent. Elektrische voertuigen hebben nu een marktaandeel van 1,4 procent.

EPA

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Dat is gewoon het probleem verleggen,wie gaat de stroom leveren ????? En elke uitstap kun je een dagje hotel bijtellen om dat ding op te laden, na enkele jaren batterijen om zeep, massa's vervuiling en massa's kosten om nieuwe te kopen, in zijn huidige vorm dat soort auto's een miskleun.

  • Franky van Damme

    ik koop een bescheiden EV gewoon om mijn kinderen en andere mensen te helpen gratis gezondere lucht in te ademen. Wie daar vandaag geen oren naar heeft is misschien een beetje "alexander" te noemen en denkt alleen aan zichzelf. NB:een bescheiden EV voertuig kost je in 2de hands niet meer dan een voertuig op fossiele brandstof

Lees meer