Een klant gebruikt een bankautomaat van een ING bank.
ANP XTRA Een klant gebruikt een bankautomaat van een ING bank.

ING begint in Nederland met pratende geldautomaten

Mensen die niet goed kunnen lezen of visueel beperkt zijn, kunnen in Nederland voortaan gebruikmaken van pratende geldautomaten. Vooralsnog kan dat in vestigingen van Albert Heijn en op Schiphol, en alleen in het Nederlands.

ING heeft uitgebreid getest met de spraakondersteuning. De in totaal 870 geldautomaten kunnen ook worden gebruikt door klanten van andere banken. Daarvoor kunnen ze een koptelefoon aansluiten en luisteren naar de gesproken omschrijvingen over wat op het scherm is te zien.

De grote banken zijn bezig met al hun geldautomaten om te bouwen tot een zogeheten ‘Geldmaat’. Dat zijn nieuwe automaten volgens een samenwerking tussen de banken ABN AMRO, ING en Rabobank. Ze hebben tot doel de automaten gelijkmatiger over Nederland te verspreiden, zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. De spraakfunctie verhuist mee van ING naar de ‘Geldmaat’.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • MARCEL HEYMANS

    Rudy, je hebt duidelijk geen visuele beperking en heb dus geen weet van de nood van deze geld automaten.!

  • Patrick Verbelen

    nou, nou !

Lees meer