Een klant gebruikt een bankautomaat van een ING bank.
ANP XTRA Een klant gebruikt een bankautomaat van een ING bank.

ING begint in Nederland met pratende geldautomaten

Mensen die niet goed kunnen lezen of visueel beperkt zijn, kunnen in Nederland voortaan gebruikmaken van pratende geldautomaten. Vooralsnog kan dat in vestigingen van Albert Heijn en op Schiphol, en alleen in het Nederlands.

ING heeft uitgebreid getest met de spraakondersteuning. De in totaal 870 geldautomaten kunnen ook worden gebruikt door klanten van andere banken. Daarvoor kunnen ze een koptelefoon aansluiten en luisteren naar de gesproken omschrijvingen over wat op het scherm is te zien.

De grote banken zijn bezig met al hun geldautomaten om te bouwen tot een zogeheten ‘Geldmaat’. Dat zijn nieuwe automaten volgens een samenwerking tussen de banken ABN AMRO, ING en Rabobank. Ze hebben tot doel de automaten gelijkmatiger over Nederland te verspreiden, zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten. De spraakfunctie verhuist mee van ING naar de ‘Geldmaat’.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Verbelen

    nou, nou !

  • Rudy Van Daele

    hier vraagt niemand om en hier hebben ze geld voor.

Lees meer