© Photo News
Photo News © Photo News

ING voert winst verder op

ING heeft afgelopen kwartaal de winst zien groeien. De bank kreeg er opnieuw meer klanten bij, zo blijkt uit de kwartaalresultaten van het Nederlandse financiële concern. De resultaten lagen boven de verwachtingen van de analisten.

ING boekte in de verslagperiode een nettowinst van 1,38 miljard euro. Dat is 2 procent meer dan een jaar eerder. Het onderliggende resultaat voor belastingen dikte met ruim 6 procent aan tot 2 miljard euro en de totale baten gingen 1 procent vooruit naar 4,4 miljard euro. Het financiële concern zag zijn wereldwijde klantenbestand daarbij met 400.000 stuks oplopen tot 36,9 miljoen.

De Belgische activiteiten van ING boekten in het derde kwartaal een onderliggend resultaat voor aftrek van belastingen van 220 miljoen euro. Dat is minder dan de 279 miljoen euro een jaar eerder. De daling is volgens ING een gevolg van lagere inkomsten in zowel retail als wholesale banking. De bank verwijst onder meer naar druk op de marges. Het personeelsbestand van ING in België is verder gedaald tot 9.713 voltijdse equivalenten, 575 minder dan een jaar eerder. HED/MDM/

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Guust Gillisen

    Tja hoe minder mensen in dienst hoe hoger de winst, allemaal dankzij de digitalisatie. Dat zal de trend van de komende jaren worden ....

  • Nils De Vriendt

    Wordt het niet eens tijd dat een bank gerund wordt door een computerprogramma? eerlijke intresten voor iedereen, maar ook geen megaluxelonen omdat je toevallig ceo bent?

Lees meer