Miljardair Jeff Bezos richtte zich specifiek tot horecapersoneel dat tijdelijk niet kan werken.
AFP Miljardair Jeff Bezos richtte zich specifiek tot horecapersoneel dat tijdelijk niet kan werken.

Jeff Bezos roept mensen die zonder werk vallen op om bij Amazon te komen werken

Miljardair Jeff Bezos heeft een oproep gedaan naar mensen die ontslagen zijn als gevolg van het coronavirus. “Kom bij Amazon werken”, zegt de baas van het e-commercebedrijf, dat volgens hem 100.000 vacatures heeft in de VS. Hij richtte zich specifiek op mensen uit de horeca die door de strenge corona-maatregelen zonder werk vallen.

“Amazon wordt sinds het uitbreken van de coronacrisis overspoeld door bestellingen”, zegt Bezos. Alleen al in de VS kan hij 100.000 mensen een job geven. “Die extra arbeidskrachten zijn nodig om tegemoet te komen aan de stijgende vraag sinds de uitbraak van het coronavirus.” Onder meer voor desinfecterende zeep en handgels, babyvoeding en medische benodigdheden zijn de bestellingen explosief toegenomen.

“Tegelijk vallen duizenden medewerkers van restaurants en cafés, die gedwongen hun deuren sluiten, zonder werk”, zegt Bezos. “Wij hopen dat die bij ons komen werken, tot ze hun job weer kunnen opnemen.”

Hoger uurloon

Als reactie op de coronacrisis heeft Amazon volgens Bezos wereldwijd extra gezondheids- en veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd. Er zijn meer en intensievere schoonmaakbeurten, medewerkers moeten voldoende afstand houden van elkaar én hun uurloon is verhoogd.

Afweging

Door het vele extra werk moet zijn bedrijf voortdurend een afweging maken tussen het beschermen van de gezondheid van de werknemers enerzijds, en het bijhouden van het hoge tempo van de bestellingen van klanten anderzijds, aldus nog de CEO. 

Lees ook:

“Koop alsjeblieft Belgisch”: ondernemers vragen in open brief om tijdens coronacrisis online te shoppen in eigen land

PORTRET. Jack Ma, de Alibaba-miljardair die ons land een half miljoen mondmaskers schenkt (+)

Pakjes aan huis laten leveren voorlopig niet duurder in lage-emissie­zones (+)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    ja, want het personeelsverloop bij Amazon is enorm. En dat is niet dankzij de uitstekende werkomstandigheden of het mooie salarispakket. Hoe meer wanhopige citroentjes, hoe beter, zal deze aasgier denken. Nu ja, zoals altijd bij een crisis, de meesten verliezen, maar er zijn ook altijd enkele winnaars.

Lees meer