REUTERS

JPMorgan sluit rekeningen van niet-Amerikaanse diplomaten

De Amerikaanse bank JPMorgan Chase is bezig met het afsluiten van bankrekeningen van huidige en gewezen hoge niet-Amerikaanse verantwoordelijken en diplomaten. Dat is vernomen van een bron dicht bij het dossier.

Via zijn detailbranche Chase, is JPMorgan in juli begonnen met het aanschrijven van de betrokkenen, om hen op de hoogte te brengen van de beslissing, aldus de bron die anoniem wil blijven.

De maatregel slaat op alle personen die politiek geladen zijn, hun familieleden en hun naaste medewerkers, aldus deze bron. In totaal gaat het om zowat 3.500 rekeningen, aldus de Financial Times. De krant brengt het getuigenis van de Colombiaanse economist José Antonio Ocampo, die zegt het slachtoffer te zijn van de 'discriminatie'.

Houders van klassieke bankrekeningen krijgen 30 dagen om de rekening af te sluiten of het geld te laten overboeken naar een andere bank. Die stap is kosteloos. Voor andere rekeningen geldt een termijn van 60 dagen.

Volgens een woordvoerder van de bank heeft de beslissing niets te maken met eventuele wandaden van de betrokken klanten.

Lees meer