De eerste Jumbo van ons land opende deze week in Pelt.
Karolien Coenen De eerste Jumbo van ons land opende deze week in Pelt.

Jumbo en HEMA gaan samenwerken

Jumbo Supermarkten en winkelketen HEMA bundelen hun krachten. De twee zijn met elkaar tot een principeovereenkomst gekomen voor een commerciële samenwerking in België en Nederland. Hoe de samenwerking er precies uit zal zien, is nog onduidelijk. Maar volgens diverse media zouden er plannen zijn om tientallen HEMA-winkels op toplocaties om te bouwen tot Jumbo's.

Met de verkoop zou zo'n 100 miljoen euro gemoeid zijn, aldus bronnen in de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. Op die manier zou HEMA, dat kampt met een fikse schuldenlast, financieel weer wat lucht krijgen.

Team Jumbo Visma

De bedrijven zelf zeggen in een korte persverklaring alleen dat ze onder meer denken aan het versterken van elkaars winkelnetwerk. Ook willen de bedrijven HEMA-artikelen via de supermarkten van Jumbo verkopen. "Meer kunnen we er niet over zeggen", aldus woordvoerders van beide ketens.


Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt. Ook een mogelijk cosponsorschap door HEMA van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo Visma is onderwerp van de lopende gesprekken. Beide bedrijven streven ernaar om vóór het einde van het jaar met meer details te komen.

De samenwerking komt volgens de partijen voort uit de gedachte dat het aanbod van beide bedrijven elkaar goed aanvult. De krachtenbundeling is opmerkelijk omdat HEMA eerder nog pilotwinkels aankondigde samen met Albert Heijn, de grote rivaal van Jumbo.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Verstrepen

    Ze gaan ons dus tezamen jossen.

  • Dick van Aggelen

    Een klap in het gezicht voor AH en wellicht ook anderen.

Lees meer