BELGA

KBC betaalt 240 miljoen euro voor resterende belang in Tsjechische bouwspaarbank CMSS

CSOB, de Tsjechische divisie van de KBC Groep, neemt het belang van 45 procent van de Duitse Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) in de Tsjechische bouwspaarbank CMSS over voor een totaalbedrag van 240 miljoen euro. CSOB wordt zo de enige eigenaar van CMSS, zo meldt KBC in een persbericht. De deal zou voor het einde van het tweede kwartaal afgesloten worden.

Beide partijen zijn overeengekomen dat de dividenden over 2018 en de winst van 2019 volledig opstromen naar CSOB. KBC-topman Johan Thijs toont zich "erg blij" met de transactie, "die onze positie als sterke marktleider in Tsjechië bevestigt".

CMSS is de grootste bouwspaarbank in Tsjechië, met eind 2018 zowat 4,5 miljard euro (117 miljard CZK) aan uitstaande kredieten en 5,3 miljard euro (137 miljard CZK) aan deposito's. Dat komt neer op een marktaandeel van 42 procent in bouwspaarleningen en 40 procent in bouwdeposito's.

CMSS werd in 1993 opgericht als een joint venture tussen CSOB en Bausparkasse Schwäbisch Hall en heeft sindsdien meer dan 7,8 miljoen bouwspaarcontracten gesloten. CMSS heeft vandaag ongeveer 1,3 miljoen klanten, 1 800 verbonden agenten en zowat 300 adviespunten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer