Tegen volgende donderdag moeten kerstman en co de fiscus 200.000 euro aan achterstallige belastingen.
AFP Tegen volgende donderdag moeten kerstman en co de fiscus 200.000 euro aan achterstallige belastingen.

Kerstman zit in vieze papieren

Niet dat de kerstman, wonend in het Fins-Lapse Rovaniemi, luiheid of corruptie kan aangewreven worden, maar de man - eigenlijk de NV Kerstman - zit financieel ook in vieze papieren. Oorzaak is een fikse daling van het bezoek aan het aan de seculiere dubbelganger van de Sint gewijde pretpark. Tegen volgende donderdag moeten kerstman en co de fiscus 200.000 euro aan achterstallige belastingen. De baas van het Kerstmankantoor, Jarmo Kariniemi, maakt zich sterk dat het ophoesten van dat geld geen probleem is.

Tegen volgende donderdag moeten kerstman en co de fiscus 200.000 euro aan achterstallige belastingen. De baas van het Kerstmankantoor, Jarmo Kariniemi, maakt zich sterk dat het ophoesten van dat geld geen probleem is.

In het pretpark in Lapland kan de jonge bezoeker onder andere op de schoot van Santa Claus kruipen. Jaarlijks ontvangt het park 300.0000 bezoekers, maar sinds de crisis slinkt dat aantal met het jaar. Deels is dat weer de schuld van (het land van) Poetin: het aantal Russische bezoekers is met de helft gedaald. Ook toeristen uit de buikriemlanden bij uitstek - Griekenland, Spanje en Italië - blijven steeds vaker weg. "Een reisje naar de poolcircel is iets bijzonders", geeft Kariniemi toe. "Dat doe je niet als je geen geld hebt".

Lees meer