Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.

Kmo's willen blijven aanwerven: vacatures moeilijk ingevuld

Kmo's willen ook in het laatste kwartaal van het jaar blijven aanwerven. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstverlener SD Worx. Meer kmo's krijgen hun vacatures echter moeilijk ingevuld.

Uit een bevraging naar de tewerkstellingsprognoses door SD Worx blijkt dat de aanwervingsintenties bij kmo's stabiel blijven: meer dan één op drie van de Belgische kmo's (33,6 procent) wil aanwerven de laatste drie maanden van het jaar. Dit percentage schommelt al acht kwartalen op rij rond één derde.

Vier op tien kmo's (38 procent) zegt echter dat de openstaande vacatures voornamelijk lang openstaande vacatures zijn, terwijl dit vorig kwartaal slechts een kwart (26 procent) was. Vooral kmo's actief in de industrie en bouw hebben moeite met het invullen van de vacatures: zes op de tien kmo's spreken er van lang openstaande vacatures. 

Moeilijk om vacatures te vullen in West-Vlaanderen

In de provincie West-Vlaanderen in het bijzonder is het moeilijk om geschikt personeel te vinden. Zo heeft één kmo op zes (17 procent) er te maken met vacatures die langer dan een jaar open staan, meer dan een kwart (27,6 procent) van de kmo's heeft er vacatures die niet ingevuld zijn na zes maanden.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Vermote

    Val deze morgen bijna van mijn stoel als ik dit lees. Vorige week twee brieven in mijn bus gekregen van toevallig KMO's waar ze personeel zochten. Op de brief staat duidelijk te lezen, bedankt voor je interesse voor een job in ons bedrijf maar we hebben uw sollicitatie niet weerhouden en wensen u succes in uw verdere sollicitaties. Als werkloze 58 jarige is dit de vernedering die ik al te vaak moet ondergaan. En dan lees je hier dat ze niemand vinden.

  • Pierre Bonte

    Blablabla is al drie maanden dat ik soliciteer en nog maar 1 reactie gehad en sorry dat over heel belgie he ,nu ben te oud zeker 59

Lees meer