Landuyt waarschuwt voor nieuwe 'doos van Pandora'

Sp.a-kamerlid en gewezen minister van Mobiliteit Renaat Landuyt hoopt dat vice-premier Yves Leterme tot een akkoord komt over het luchthavendossier. Tegelijk waarschuwt hij er wel voor dat men men de discussie rond de 'stille nacht' een "nieuwe doos van Pandora" dreigt te openen.

Geen vluchten = geen lawaai
Landuyt, die zelf jarenlang geconfronteerd is met het heikele dossier-Zaventem, hoopt dat men tot een akkoord komt. "Er zit een zekere logica in het feit dat vliegtuigen die niet vliegen geen lawaai maken", dixit Landuyt in zijn gekende stijl.

Ochtend- en weekendvluchten
Maar de sp.a-politicus waarschuwt wel voor mogelijke problemen rond het voorstel rond de 'stille nacht' waarbij er een opstijgverbod zou zijn tussen middernacht en vier uur. "Ik begrijp dat voorstel niet goed. De discussie gaat niet over de vluchten tussen middernacht en vier uur. De problemen en juridische procedures uit het verleden gingen steeds over de vluchten 's ochtends, met name tussen 6 en 7 uur 's ochtends en tijdens de weekends", aldus Landuyt nog. Hij vreest dat men met de discussie rond de 'stille nacht' mogelijk een probleem zal creëren dat er nu nog geen is.

Lees meer