2 Le Pain Quotidien op de Korenmarkt in Gent in de Post Plaza.
James Arthur Le Pain Quotidien op de Korenmarkt in Gent in de Post Plaza.

Le Pain Quotidien weer helemaal in Belgische handen

De historische aandeelhouders van Le Pain Quotidien hebben de Franse voedingsgroep Norac uitgekocht. Dat bericht De Tijd. Daardoor is de bakkerij- en restaurantketen weer volledig in Belgische handen.

Norac, de voedingsgroep van Bruno Caron, zat zeven jaar in Le Pain Quotidien. Caron kocht aanvankelijk een belang van 15 procent en bouwde dat beetje bij beetje uit tot 25 procent. De overname van de aandelen van de Fransman is een voorbode van een grondigere hertekening van het aandeelhouderschap van de keten.

Niet alleen het aandeelhouderschap kleurt weer Belgisch. Ook de CEO is opnieuw een Belg. Het gaat om Vincent Herbert, de voormalige CEO van... Le Pain Quotidien. Hij vervangt Jerry Gamez (ex-Burger King, ex-Walmart), die hem begin 2018 opvolgde. De Amerikaan stapte onlangs op na meningsverschillen over de strategie.

De Belgische ex-CEO neemt tijdelijk het roer over. Hij kent de keten als geen ander: hij was er 17 jaar werkzaam en zette Le Pain Quotidien wereldwijd op de kaart.

2 Vincent Herbert, opnieuw CEO van Le Pain Quotidien.
ID / Photo Agency Vincent Herbert, opnieuw CEO van Le Pain Quotidien.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Vanmaldeghem

    Hopelijk wordt het dan terug zoals het was, gewoon goed. Ik ging er vroeger heel graag maar de sfeer was helemaal om zeep de laatste jaren.

Lees meer