PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT
Photo News PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT

Exclusief voor abonnees

Loont tanken in Luxemburg nog? Volle tank benzine nog amper 2,7 euro goedkoper dan bij ons (en prijsverschil wordt nog kleiner)

De benzine is in Luxemburg nog amper goedkoper dan in ons land, en het verschil gaat nog kleiner worden. Een liter super kost in Luxemburg 1,239 euro, aan het goedkoopste tankstation in ons land is de prijs 1,293 euro. Dat maakt nog geen 3 euro verschil op een volle tank.

Loont het nog om in de zomervakantie op weg naar de zon de tank vol te gooien in Luxemburg? De kans is klein. Nu al is het prijsverschil bij euro 95 miniem. Begin januari stegen de prijzen in Luxemburg aan de pomp met 3 tot 7 cent. In het bekende tankstation van Capellen, net over de Belgische grens, staat de benzine momenteel aan 1,239 euro de liter geprijsd. De goedkoopste pomp in ons land bevindt zich volgens de vergelijkingssite carbu.com in Sint-Martens-Latem. Daar kost de benzine 1,293 euro. Dat is een verschil van 5,4 cent. Een bak van 50 liter is nu zo 2,7 euro goedkoper in Luxemburg.

Voor diesel loont het wel nog om over de grens te gaan tanken. In Capellen is diesel 18,8 cent goedkoper dan aan het goedkoopste tankstation in ons land. Maar daar zal ook verandering in komen. De Luxemburgse regering wil de prijskloof met de omringende landen dit jaar nog verder verkleinen en uiteindelijk de prijzen op hetzelfde niveau krijgen. 

Nog voor de zomer komt er bij de diesel daarom 3 tot 5 cent per liter bij en 1 tot 3 cent bij de benzine. Als “tegenprestatie” wordt het openbaar vervoer in het Groothertogdom wel volledig gratis. De accijnsverhoging moet ook helpen om de uitstoot van CO2 te doen verminderen.

De Luxemburgse petroleumfederatie vreest dat de prijsstijgingen een einde zullen maken aan het brandstoftoerisme. “In mei vorig jaar heeft de regering de accijnzen al verhoogd met 2 cent. De verkoop van brandstoffen is daardoor in 2019 gedaald”, waarschuwt de CLC, de federatie van de Luxemburgse handel. Ze roept de regering op om de geplande accijnsverhogingen uit te stellen en eerst de impact van de recente prijsstijging af te wachten. 

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • josep duhamel

    de foto is desinformatie, de dieselprijs bedraagt er momenteel 1,171 en niet 1,258 zoals op de foto. Aan diesel tanken doe je een profijt van bijna 30 cent per liter in vergelijking met de goedkoopste tankstations in belgie(stan).

  • mathieu optRoodt

    ben gaan tanken dec 19, 132 lit, diesel, auto vol 3jerrykans, 35euro beterkoop als in belgie, das 0,265 verschil, per liter,koste in lux 1,111euro en belgie 1,390

Lees meer