Photo News

Lufthansa bestelt veertig nieuwe langeafstandsvliegtuigen bij Airbus en Boeing

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft bij de vliegtuigbouwers Airbus en Boeing bestellingen geplaatst voor in totaal veertig nieuwe langeafstandsvliegtuigen. Het Europese Airbus mag twintig A350-900-toestellen leveren, het Amerikaanse Boeing kreeg een order voor twintig 787-9 Dreamliners. Er wordt pas later beslist welke luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa-groep (waaronder Brussels Airlines) de nieuwe vliegtuigen krijgen.

De totale bestelling heeft een cataloguswaarde van 12 miljard dollar (10,6 miljard euro), maar Lufthansa laat weten een “aanzienlijke korting” te hebben gekregen. Dat is gebruikelijk bij grote bestellingen.

De nieuwe, tweemotorige vliegtuigen zullen worden geleverd tussen eind 2022 en 2027. De zuinigere toestellen zullen binnen het concern voornamelijk oudere, viermotorige langeafstandstoestellen vervangen. Lufthansa laat meteen ook weten dat het zes van zijn veertien A380's verkoopt aan bouwer Airbus.

Het dubbeldekvliegtuig, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, is einde verhaal. Airbus liet onlangs weten dat de laatste A380 in 2021 geleverd zal worden.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK VANGOSSUM

    A350...zalig toestel. Zeker. Een comfortabele zetel, zelfs in economy... tgo smaller en minder comfortabele zetels in de Boeing.

  • Gerd Peeters

    En zijn het elektrische, want anders is het niet goed voor die groene onnozelaars.

Lees meer