Militanten verkleed als dieren vallen zetel van Bayer in Diegem binnen

Zo'n 70 à 100 activisten zijn eerder vanavond verkleed als dieren binnengevallen bij chemie- en farmabedrijf Bayer in Diegem. Ze protesteerden tegen het Trans-Atlantisch handelsverdrag tussen Europa, de VS en Canada. In enkele minuten tijd "versierden" de actievoerders de inkomhal van Bayer met bladeren, aarde en takken. Op de buitengevel brachten ze slogans aan en een spandoek van 3 meter op 6 met de boodschap "Bayer-Monsanto-TTIP kill life". De vensters werden met rotte groenten en mest besmeurd.

"Er is enkel materiële schade", laat de politie van Vilvoorde weten. "De muren en het logo van Bayer werden beklad met graffiti, de lobby van het bedrijf werd op stelten gezet. Bij aankomst van de politie sloegen de activisten op de vlucht. Drie van hen hebben we meegenomen naar het commissariaat."

Met de actie wil de organisatie EZLN (Ensemble zoologique de Libération de la Nature) niet alleen de activiteiten van Bayer in de farmaceutische industrie en de overname van pesticiden- en zadenfabrikant Monsanto aan de kaak stellen, maar ook het intensieve gelobby van het bedrijf voor vrijhandelsakkoorden als CETA en TTIP. Het platform TTIP Game Over had opgeroepen deze week actie te voeren tegen de vrijhandelsakkoorden.

3
rv
3
rv
3
rv

Lees meer