Warren Buffet.
Photo News Warren Buffet.

Miljardair Warren Buffett koopt meer Apple-aandelen

Het investeringsvehikel van miljardair Warren Buffett heeft zijn belang in Apple verder uitgebreid. Het aandelenpakket van Berkshire Hathaway in Apple is in het tweede kwartaal met ruim 5 procent groter geworden, blijkt uit documenten die bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC zijn ingediend.

Het nieuws zorgt mogelijk voor een nieuwe piek in de beurskoers van de technologiegigant. Toen in mei bekend werd dat Berkshire Hathaway 75 miljoen aandelen Apple had bijgekocht, schoot de koers naar een recordhoogte. In totaal bezit Buffetts fonds ruim 251,9 miljoen aandelen Apple.
Uit hetzelfde document blijkt dat Berkshire Hathaway ook meer aandelen heeft gekocht in zakenbank Goldman Sachs en de luchtvaartmaatschappijen Delta en Southwest Airlines. Het fonds verkleinde daarentegen zijn belang in Wells Fargo en American Airlines, omdat de investeerder het belang niet boven de 10 procent wil laten uitkomen.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jo Bosman

    Tja . hij geloofd Dictatortje erdogan dus niet . Warren Buffett is een heel slimme kerel. Dat heeft hij al meer dan eens bewezen. Erdogan daarentegen heeft al dikwijls bewezen hoe het niet moet.

  • rik lagrou

    enkele mensen zeer rijk omdat anderen moeten werken aan armoeloon zonder sociale bescherming Wij hebben nog geluk maar velen die voor hem werken kunnen niet naar dokter of ziekenhuis gaan§

Lees meer