2 CEO Masayoshi Son van de SoftBank Group.
AFP CEO Masayoshi Son van de SoftBank Group.

Miljardenverlies voor SoftBank door WeWork en Uber

Telecombedrijf en techinvesteerder SoftBank heeft in het derde kwartaal een miljardenverlies geleden. Het bedrijf schreef flink af op zijn investeringen in kantoorverhuurder WeWork en taxi-app Uber. Het was het eerste operationele kwartaalverlies voor SoftBank in veertien jaar.

Het operationele verlies kwam uit op 704,4 miljard yen, omgerekend 5,8 miljard euro. Het investeringsfonds Vision Fund zette zelfs een verlies van 970,3 miljard yen in de boeken. De afschrijving op WeWork alleen bedroeg al 497,7 miljard yen (4,1 miljard euro).

SoftBank investeerde vorig jaar al stevig in WeWork, maar na een afgeblazen beursgang dit jaar viel de kantoorverhuurder bijna om. Het Japanse concern verkreeg voor miljarden een meerderheid van het bedrijf in handen, maar daardoor werd het eigen bestaande belang ook veel minder waard.

2 Adam Neumann, de voormalige controversiële CEO van WeWork.
REUTERS Adam Neumann, de voormalige controversiële CEO van WeWork.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer