AFP

Morgan Stanley krijgt boete van 20 miljoen euro wegens koersmanipulatie

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft van het sanctiecomité van de Franse toezichthouder AMF een boete gekregen van 20 miljoen euro voor vermoedelijke koersmanipulatie van overheidsobligaties.

De beurswaakhond beschuldigt het tradingbureau van Morgan Stanley in Londen van ‘pump and dump’-praktijken. Het zou op 16 juni 2015 in 15 minuten tijd een grote hoeveelheid contracten hebben gekocht voor overheidsobligaties, met als enige doel de prijs van Franse en Belgische overheidsobligaties artificieel te verhogen en ze daarna op een agressieve manier te verkopen. Er zou ook sprake zijn geweest van manipulatie bij een future-contract.

De bank ontkent de aantijgingen met klem en noemt ze "disproportioneel en onredelijk". Ze kondigt aan in beroep te gaan tegen de boete.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Verbeeck

    En dat allemaal in een sterk gecontroleerde en geregulariseerd omgeving. Reguralisatie werkt niet in de financiële wereld.

  • Kees Huls

    Oei, dan zullen de Amerikaanse invoertaksen op wijn en kaas weer fors stijgen.

Lees meer