Ivanka Trump
Photo News Ivanka Trump

Naam van Ivanka Trump circuleert voor voorzitterschap Wereldbank

De naam van Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, circuleert als vervanging voor Jim Yong Kim aan het hoofd van de Wereldbank. Dat bericht de Financial Times vrijdag. Ivanka werkt momenteel in het Witte Huis, als naaste medewerker van haar vader.

Voor de post bij de Wereldbank zal ze het waarschijnlijk moeten opnemen tegen David Malpass, een hooggeplaatst medewerker van het Amerikaanse ministerie van Financiën, tegen voormalig VN-ambassadrice Nikki Haley, en de voorzitter van het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling Mark Green.

Bij het Amerikaanse ministerie van Financiën wilde men enkel kwijt dat men "een aantal aanbevelingen voor goede kandidaten heeft ontvangen".


De 59-jarige Jim Yong Kim kondigde maandag verrassend zijn ontslag aan, dat op 1 februari ingaat. Hij gaat aan de slag bij het investeringsfonds Global Infrastructure Partners. 

De kandidaturen voor zijn vervanging moeten tussen 7 en 14 februari worden ingediend. De benoeming zou voor begin april moeten gebeuren. Aan het hoofd van de Wereldbank staat traditioneel een Amerikaan, terwijl het IMF geleid wordt door een Europeaan.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christian Alex

    Voor het geld hoeft die het alvast niet te doen. Hierbij verschilt ze wellicht ban alle andere kandidaten voor postjes.

  • Jef Van De Plas

    Eén trump is echt wel genoeg !

Lees meer