BELGA

Nieuwe baas van Blokker in Nederland verdacht van fraude

De Nederlandse ondernemer Dirk Bron, die de 123 Blokker-winkels in België en hun 670 personeelsleden overneemt, wordt in Nederland vervolgd wegens fraude en oplichting. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op zijn website op basis van documenten uit het politiedossier.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De zaak is volgens de recherche in Gouda inmiddels doorgespeeld aan het openbaar ministerie in Den Haag. Het OM bevestigde aan de krant de zaak voor de rechter te brengen. Het spreekt van verdenkingen van het "niet afdragen van omzetbelasting, verduistering, witwassen en oplichting". 

Dirk Bron zelf zegt aan De Telegraaf van niets te weten. Hij is niet verhoord en er loopt ook geen justitieel onderzoek naar hem, reageert hij telefonisch. "Boze tongen beweren dat. Mensen zijn jaloers. Dan krijg je dat soort verhalen", zo citeert de Nederlandse krant hem.

Dirk Bron wil de Belgische Blokker-winkels omvormen tot discounters onder het merk Mega World. De eerste zou eind april openen in Lier, aldus De Telegraaf, met onder meer spullen van Replay, Philips, Coca Cola en Björn Borg. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lucas Vissers

    Eerlijk wordt men immers niet rijk !

  • Cedric Dellasz

    ai, als er een barst is dan begint het te brokkelen bij de blokker

Lees meer