photo_news

Nieuwe eigenaar wil Blokker naar de beurs brengen: "Elke volle spaarkaart levert een aandeel op”

Michiel Witteveen wil zijn pas verworven winkelketen Blokker over drie jaar naar de beurs brengen. Zijn belangrijkste aandeelhouders moeten geen pensioenfondsen of grote beleggers worden, maar klanten die zegeltjes sparen. "Elke volle spaarkaart levert een aandeel op. Zo geef ik Blokker terug aan de Nederlanders", zegt de eigenaar van Blokker in Het Financieele Dagblad.

Het is volgens de zakenkrant opvallend dat Witteveen openlijk over een beursgang praat, terwijl de Nederlandse keten de afgelopen jaren zware verliezen leed. Hij is pas vier maanden eigenaar van Blokker, en twee weken van Intertoys. Beide bedrijven vallen onder Witteveens Mirage Retail Group, net als speelgoedketen MaxiToys en prijsvechter Big Bazar. Dit winkelimperium wil hij in zijn geheel naar de beurs brengen.

Het heeft met "verantwoordelijkheidsbesef" te maken dat hij nu al aan een beursgang denkt, zegt Witteveen. Niet met geld. "De familie Blokker wist: ons leven is eindig, maar Blokker niet. Zo zit ik er ook in. Over drie jaar ben ik 68. Dan moet je wel over de toekomst nadenken."

Het imago van Blokker is de reden voor de belangrijke rol die hij bij klanten wil leggen. "Toen ik Blokker kocht, hoorde ik steeds dat 'Blokker van ons allemaal is'. Zo kwam ik op het idee voor een nieuw zegeltjessysteem, waarbij elke volle spaarkaart recht geeft op een Blokker-aandeel.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc LInden

    Koop nooit aandelen. Bedrijven wil met geld anderenzaken doen en betalen kaderfuncties teveel salaris op kosten van kleine aandeelhouder.

Lees meer