Brandsfit

Ondernemer (19) belooft elke voetbalclub gratis shirts

Elke Belgische lokale voetbalclub die het wil, krijgt gratis truitjes, dat is het plan van Nederlander Jip Maathuis (19). Nog voor zijn bedrijf Brandsfit in ons land gelanceerd is, zijn er al 18 clubs die dit seizoen met z'n gepersonaliseerde tenues spelen.

Het pas- en bestelcircus, dat bij elke Belgische voetbalploeg jaarlijkse kost is, kan sneller, professioneler en vooral: gratis. Daar komt het ambitieuze plan van de piepjonge ondernemer op neer. Hij trok naar grote bedrijven met de vraag of ze teams wilden sponsoren. "Een bedrijf als Matexi (de projectontwikkelaar ging net zee met de Nederlander, red.) kan onmogelijk aanvragen van lokale clubs behandelen. Wij bieden hen een netwerk van ploegen die ze kunnen sponsoren. Daarna regelen wij alles voor de club." Ook de lokale bakker of slager kan op de shirts.

In Nederland lopen al zo'n 10.000 voetballertjes rond met zijn truitjes. De tiener heeft drie medewerkers en pendelt tussen zijn kantoren in Amsterdam en Oudenaarde. Tweedeprovincialer KFC Park Houthalen sprong al op de kar. "We vonden een ontwerp online voor onze jeugd", vertelt voorzitter Sandro Campugiani. "Ruim twee maanden later hadden we onze unieke truitjes. Ik zou het elke club aanraden. Per ploeg van elf spelers betaal je al snel 400 tot 600 euro, een enorme besparing dus voor een kleine club."

Lees meer