Klaas De Scheirder

Ondernemingsrechtbank bekrachtigt reddingsplan Comics Station

De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft het reorganisatiedossier voor indoor pretpark Comics Station in Antwerpen Centraal gehomologeerd. Daarmee is het reddingsplan waarmee de schuldeisers twee weken eerder akkoord gingen, officieel.

Sinds juli was het themapretpark rond stripfiguren, dat in 2017 opende, beschermd tegen schuldeisers. Door een verlieslatend eerste jaar en tegenvallende bezoekersaantallen in de daaropvolgende zomer, zit het park al geruime tijd in financiële moeilijkheden.

Bij het vervallen van de bescherming eind oktober legde het management een reddingsplan voor aan de schuldeisers. Die keurden het plan goed. De Antwerpse ondernemingsrechtbank homologeerde het plan vandaag, bevestigt persmagistraat Frank Vennekens.

Ondertussen wordt verder onderhandeld met kandidaat-overnemers. Om de gesprekken niet te schaden, wordt niet gecommuniceerd over de identiteit van de geïnteresseerden.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Van Looy

    Abdel Nasser, ik geef je groot gelijk. Wij hebben ook eens overwogen om naar Comics Station te gaan, toen we vernamen wat de inkomprijs was + nog eens ritje met de tram heen en weer dan ben al aardig wat geld kwijt en dan heb je nog niets gedronken, men zou voor de aardigheid de prijzen er nog eens in Belgisch geld moeten bij zetten er zouden heel wat mensen afhaken bij dergelijke evenementen.

Lees meer