Klaas De Scheirder

Ondernemingsrechtbank bekrachtigt reddingsplan Comics Station

De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft het reorganisatiedossier voor indoor pretpark Comics Station in Antwerpen Centraal gehomologeerd. Daarmee is het reddingsplan waarmee de schuldeisers twee weken eerder akkoord gingen, officieel.

Sinds juli was het themapretpark rond stripfiguren, dat in 2017 opende, beschermd tegen schuldeisers. Door een verlieslatend eerste jaar en tegenvallende bezoekersaantallen in de daaropvolgende zomer, zit het park al geruime tijd in financiële moeilijkheden.

Bij het vervallen van de bescherming eind oktober legde het management een reddingsplan voor aan de schuldeisers. Die keurden het plan goed. De Antwerpse ondernemingsrechtbank homologeerde het plan vandaag, bevestigt persmagistraat Frank Vennekens.

Ondertussen wordt verder onderhandeld met kandidaat-overnemers. Om de gesprekken niet te schaden, wordt niet gecommuniceerd over de identiteit van de geïnteresseerden.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Van Looy

    Abdel Nasser, ik geef je groot gelijk. Wij hebben ook eens overwogen om naar Comics Station te gaan, toen we vernamen wat de inkomprijs was + nog eens ritje met de tram heen en weer dan ben al aardig wat geld kwijt en dan heb je nog niets gedronken, men zou voor de aardigheid de prijzen er nog eens in Belgisch geld moeten bij zetten er zouden heel wat mensen afhaken bij dergelijke evenementen.

  • Abdel Nasser

    Misschien de prijs laten zakken doet wonderen. Nu is het schandalig duur voor een speeltuin.

Lees meer