REUTERS

Pond krijgt klappen wegens vrees voor no-deal

Het Britse pond sterling heeft maandag klappen gekregen, omdat de vrees voor een harde brexit toeneemt nu Boris Johnson aan de touwtjes trekt in Downing Street. Johnson heeft zich tegen het akkoord met de Europese Commissie gekeerd.

Het pond verloor het meeste terrein ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het ging meer dan 1 procent lager, tot 1,2244 dollar. Dat is het laagste niveau sinds maart 2017. Volgens Morgan Stanley stevent de Britse munt af op een gelijke waarde als de dollar. Tegenover de euro verloor de pond ook ongeveer 1 procent, tot 90,80 pence.


Een harde brexit - zonder akkoord met de Europese Unie - zou slecht nieuws zijn voor de Britse economie, luidt de redenering. En de klok tikt: tegen eind oktober willen de Britten uit de EU stappen.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Op 5 mei was een Brits pond 1,1770 euro waard en op 30 juli 1,0893. En 6 maand geleden was dat 1,1424.

  • Victor Munster

    @Herman Van Gent De journalisten kopiëren, vertalen en verfraaien (om niet van plagiaat te worden beschuldigd) wat in de buitenlandse pers staat zonder de moeite te doen om zelf eens een paar feiten te checken.

Lees meer