UNKNOWN

Randstad ziet omzet sterk groeien

Het Nederlandse Uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst in bijna twee jaar tijd meer omzet geboekt dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Vooral in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk trok de vraag naar uitzendkrachten sterk aan. In Nederland nam de omzet nog met 5 procent af, zo maakte het bedrijf bekend.
 
Het op een na grootste uitzendconcern ter wereld haalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 3,5 miljard euro. Dat was 16 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2009 en meer dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden in doorsnee op een omzet van zo'n 3,3 miljard euro.
 
Randstad boekte een nettowinst van 55,9 miljoen euro, dat is bijna vijf keer zoveel als in het tweede kwartaal van vorig jaar en 3 miljoen euro meer dan marktkenners voorspelden.
 
Volgens topman Ben Noteboom bleef de groei gedurende het kwartaal versnellen. "We zien de toekomst met toenemend vertrouwen tegemoet", stelde hij. "Op basis van de huidige trends verwachten we in staat te zijn om dividend te betalen over 2010."
In de divisie België en Luxemburg noteerde Randstad een organische groei van 13 procent tegenover 2 procent daling in het eerste kwartaal. Vooral het industriële segment presteerde sterk. (belga/lb)

Lees meer