ANP

Rechter verbiedt staking bij VDL Nedcar

Bij autofabriek VDL Nedcar in het Nederlandse Born - waar ook veel Belgen werken - mag een staking niet doorgaan. Volgens de rechter in Maastricht zou de actie de werkgelegenheid in de fabriek in gevaar kunnen brengen, omdat het Duitse autoconcern BMW dan zou kunnen besluiten geen nieuwe orders meer te plaatsen.

Personeel van het Limburgse bedrijf wilde morgen en vrijdag het werk neerleggen in een roep om betere arbeidsvoorwaarden. Vakbondsbestuurders rekenden op zeker 1.500 stakers. Het bedrijf wilde daar een stokje voor steken en stapte naar de rechter.


Ron Smeets van vakbond CNV vindt het een vreemde uitspraak, want volgens hem gebruikt VDL het werkgelegenheidsargument al een hele tijd. Dat terwijl personeel afgelopen jaar toch al meerdere keren het werk heeft neergelegd. De stakingen bij VDL maken deel uit van een reeks acties en stakingen in de metaalsector. Vakbonden eisen meer zeggenschap over werktijden, een hoger loon en betere regelingen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlos Simonis

    Sobek Wessels is het ooit anders geweest ? En democratie heeft nooit bestaan, het is slechts een illusie

  • Sobek Wessels

    de arbeiders zijn Dus Feitelijk Slaven door deze uitspraak van de Rechter !? Politici en Rechters staan ten dienste van de Rijken , Democratie en Rechtvaardigheid bestaan niet en hebben nooit bestaan het zijn illusie's om de burger in bedwang te houden !

Lees meer