Recticel
RV Recticel

Recticel ziet omzet met 8 procent dalen in eerste kwartaal

Recticel heeft de omzet tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 8 procent zien afnemen, tot 317,6 miljoen euro. De omzet daalde in alle divisies, behalve bij Isolatie. Dat heeft Recticel vandaag voorbeurs bekendgemaakt. Het Ierse Kingspan bracht eerder deze maand een ongevraagd niet-bindend bod van 700 miljoen euro uit op de divisies Isolatie en Soepelschuim van Recticel, maar dat bod werd vorige week door de raad van bestuur unaniem verworpen.

De netto-omzet bij Recticel daalde tijdens het eerste kwartaal volgens CEO Olivier Chapelle "door een combinatie van enerzijds ongunstige Automobiel- en Comfortmarkten, die een invloed hadden op de volumes, en anderzijds een erosie van de verkoopprijzen in de segmenten Soepelschuim en Isolatie als gevolg van de dalende prijzen van de grondstoffen MDI en TDI".

De topman verwacht in de toekomst een verbetering op de markten waar het bedrijf actief is. Naast de aangekondigde afbouw van de industriële activiteiten in Duitsland gaat de groep verder operationele kostenverlagingen implementeren.

Recticel geeft ook aan actief te blijven zoeken naar overnemers voor zijn divisie Automobiel - Interiors, "al is dit de voorbije 8 maanden moeilijker geworden door de snel veranderende omstandigheden op de automobielmarkt".

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ronny Vansteelandt

    De omzet van Recticel daalt al sinds begin november 2018. Das de reden dat ze hun interims er uit gezet hebben, en sommigen er na twee jaar zonder vast contract de bons kregen.

Lees meer