REUTERS

Restaurants McDonald's voeren omzet op: “Modernisering werpt vruchten af”

Restaurants van McDonald's hebben hun omzet in het vierde kwartaal van 2018 verder opgevoerd. Vestigingen van de fastfoodketen buiten de thuismarkt groeiden harder dan die in de Verenigde Staten. De internationale groei bewijst volgens topman Steve Easterbrook dat de modernisering van de keten haar vruchten afwerpt.

Vestigingen in de VS die minstens dertien maanden open zijn, verkochten voor 2,3 procent meer aan frietjes, hamburgers en andere snacks. Dat groeicijfer valt net iets lager uit dan analisten hadden verwacht. De vergelijkbare omzetgroei buiten de VS, van 4,4 procent, overtrof daarentegen de verwachtingen.

De totale omzet voor McDonald's bedroeg 5,2 miljard dollar, 3 procent minder dan een jaar eerder. De daling is voornamelijk het gevolg van wisselkoersen en de verdere verkoop van vestigingen aan franchisenemers. Door eigen vestigingen af te stoten, hoopt de multinational kosten te besparen en winstgevender te worden. De nettowinst bedroeg afgelopen kwartaal 1,4 miljard dollar, een verdubbeling van een jaar eerder.

Bekijk ook:

McDonald’s pakt uit met elektrische wagen waarin u optimaal kan genieten van uw hamburger en frietjes.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer