De Saoedische autoriteiten bevestigden dit weekeinde de dood van regeringskritisch journalist Khashoggi.
EPA De Saoedische autoriteiten bevestigden dit weekeinde de dood van regeringskritisch journalist Khashoggi.

Saoedische beurs stevig in het rood als gevolg van kwestie Khashoggi

De aandelenbeurs van Saoedi-Arabië stond vandaag stevig in het rood als gevolg van de kwestie rond de dood van journalist Jamal Khashoggi. De leidende Tawadul-index verloor bij opening bijna 4 procent. Gedurende de sessie maakte de graadmeter wel iets van dat verlies goed.

De Saoedische autoriteiten bevestigden dit weekeinde de dood van regeringskritisch journalist Khashoggi. Volgens de Saoedische openbaar aanklager is er op het consulaat in Istanboel een gevecht tussen hem en mensen die hij daar ontmoette uitgebroken dat heeft geleid tot zijn dood. Achttien Saoedi's zijn gearresteerd in verband met het onderzoek.

De Amerikaanse president Donald Trump noemde de verklaring over Khashoggi in eerste instantie een goede eerste stap. Later sprak hij wel zijn zorgen uit over het gegeven dat het lichaam van de journalist nog niet is gevonden.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas zei in een televisie-interview dat, zo lang het onderzoek naar de dood van Khashoggi loopt, Berlijn geen militair materieel naar Ryadh uivoert. Duitsland was vorig jaar goed voor de levering van 254 miljoen euro aan militaire goederen aan het land.
Londen liet vandaag via minister voor brexit Dominic Raab weten dat de Saoedische uitleg "niet geloofwaardig" is.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer