REUTERS

Spanje blokkeert miljardenbod AT&T op Telefónica

Het Amerikaanse telefoniebedrijf AT&T heeft een miljardenbod uitgebracht op het Spaanse Telefónica, maar dat is geblokkeerd door de Spaanse regering. Dat meldt de krant El Mundo, die zich zegt te baseren op goede bronnen. Een woordvoerster van Telefónica heeft het bericht tegengesproken.

Volgens El Mundo heeft AT&T 70 miljard euro geboden op 100 procent van de aandelen Telefónica en was het ook bereid om de schuld van 52 miljard euro over te nemen. Het voorstel bood aandeelhouders een premie van 30 procent op de toenmalige marktwaarde van de onderneming. El Mundo meldt niet wanneer AT&T het bod zou hebben gedaan.

De Spaanse overheid wees een mogelijke overname van Telefónica echter direct van de hand omdat het telecombedrijf van 'strategische waarde' zou zijn voor de Spaanse economie. AT&T zette het bod daarop niet door. Een woordvoerster van Telefónica liet weten dat de onderneming geen bod, formeel noch informeel, heeft ontvangen van AT&T.

In het recente verleden was er verscheidene keren sprake van een mogelijk samengaan of samenwerking van het Nederlandse KPN en Telefónica. Het Spaanse bedrijf heeft geprobeerd KPN in 2000 en in 2005 in te lijven, maar de gesprekken ketsten af. Verder hebben de partijen samenwerking in Duitsland overwogen, maar ook daarvan kwam uiteindelijk niets terecht.

Lees meer