BELGA

Spoorbond zet door met treinstaking komende zaterdag, NMBS probeert hinder voor festivalgangers Pukkelpop te beperken

De onafhankelijke spoorbond OVS zal komende zaterdag 17 augustus staken. Net op die dag zijn er extra treinen ingelegd voor het Limburgse festival Pukkelpop, dat dit weekend plaatsvindt. De NMBS zegt de hinder zoveel als mogelijk te zullen proberen beperken met een gegarandeerde treindienst.

Aanleiding van de staking is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders. Op 27 juli staakte de OVS ook al naar aanleiding van het conflict over vakantiedagen. Toen, ook een zaterdag, reden uiteindelijk drie op de vijf treinen.

Deze voormiddag vond nog overleg plaats tussen de NMBS en de OVS, zonder resultaat. “Ondanks een aantal zeer concrete toezeggingen die al eerder werden toegelicht, verkiest OVS echter opnieuw naar het stakingswapen te grijpen. NMBS betreurt dit, in de eerste plaats voor haar reizigers, die voor de tweede keer in nog geen maand de dupe zijn van een stakingsactie van één spoorbond”, klinkt het bij het spoorbedrijf.

De NMBS is van plan dit jaar 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. Daarvan zijn er al meer dan 200 aangeworven, benadrukt de NMBS.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de NMBS op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat aangeeft te zullen werken een gegarandeerde treindienst uit. 

De Pukkelpop-organisatie heeft met de NMBS afspraken gemaakt zodat de dienstverlening tijdens de staking van de onafhankelijke spoorbond OVS gewaarborgd moet blijven. Dat laat Pukkelpop dinsdag weten.

Volgens de organisatie zal de staking voor Pukkelpop geen problemen opleveren. “We hebben goede afspraken met de NMBS gemaakt dat de lijnen naar Pukkelpop gewaarborgd moeten blijven”, zegt woordvoeder Frederik Luyten. “We gaan ervan uit dat die afspraken goed worden nagekomen en dat de dienstverlening gewaarborgd zal blijven, en zo ziet het er ook naar uit.”

De festivalorganisatie zal de situatie wel verder opvolgen. “Als organisatie gaan we er alles aan doen om de festivalgangers in optimale omstandigheden naar Pukkelpop te brengen. We zullen de festivalgangers blijven informeren en er op het juiste moment over communiceren”, besluit Luyten.

54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christel Bollen

    Er moest niemand de trein nog nemen. Mijn zoon is afhankelijk van openbaar vervoer en geraakt meer niet dan wel op zijn plaats

  • Jo Hendrik

    Doe maar Ik neem mijn diesel auto Is betrouwbaar Openbaar vervoer in dit land is catastrofaal Neem een voorbeeld aan andere landen triestig Belgie

Lees meer