2
AP

ThyssenKrupp wil dan toch naakte ontslagen vermijden

Het Duitse staalconcern ThyssenKrupp wil bij de geplande herstructurering naakte ontslagen vermijden. Dat kwam het bedrijf dit weekend overeen met de vakbond IG Metall, meldde personeelsdirecteur Oliver Burkhard via Twitter. 

Het bedrijf kondigde vrijdag aan dat het 6.000 banen gaat schrappen nu de geplande fusie met de Europese activiteiten van Tata Steel afgesprongen is.

Vrijdag zei het bedrijf nog dat naakte ontslagen niet uitgesloten zijn, maar de toon veranderde in het weekend. "Naakte ontslagen willen we vermijden, maar zijn bij uitzondering (en als laatste middel) mogelijk", tweette de HR-verantwoordelijke. Van de 6.000 banen moeten er 4.000 verdwijnen in thuisland Duitsland. Bij het Duitse staalconcern werken 27.000 mensen.

2 CEO Guido Kerkhoff.
AP CEO Guido Kerkhoff.

Het veto van Europa tegen de fusieplannen is "een zware slag", zei topman Guido Kerkhoff vrijdag. De toekomstplannen, met een opsplitsing in twee aparte eenheden en de staalfusie, mogen dan ook de vuilbak in. 

Kerkhoff zei vrijdag immers dat het staalconcern als één geheel blijft opereren, en niet zal worden opgesplitst in twee aparte eenheden. Maar om extra geld in kas te krijgen, wil het wel de winstgevende lifttak naar de beurs brengen.

Toen de fusieplannen met Tata aangekondigd werden, was er nog sprake van 4.000 ontslagen waarvan 2.000 in Duitsland. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer