Joe Kaeser, CEO van Siemens.
AFP Joe Kaeser, CEO van Siemens.

Topman Siemens ontkent dat er 11.600 ontslagen vallen

Joe Kaeser, de grote baas van het Duitse technologieconcern Siemens, ontkent dat er wereldwijd 11.600 ontslagen vallen. Dat schreef Kaeser vandaag in een e-mail gericht aan de Duitse werknemers.

Tijdens een webcastconferentie in New York gaf Kaeser uitleg over de reorganisatie die zal plaatsvinden en al deels begonnen is bij Siemens. Ongeveer 7.600 arbeidsplaatsen zouden daarbij verloren gaan door het stroomlijnen van het bedrijf en de creatie van een nieuwe divisiestructuur en nog eens 4.000 banen moeten verdwijnen als gevolg van het regionaal samenvoegen van activiteiten.

Kaeser benadrukt in de e-mail dat hij er tijdens de webcastconferentie net op wees dat die werknemers liefst elders in het bedrijf aan de slag zouden kunnen.

Bij zijn terugkeer in Duitsland werd Kaeser overstelpt door de onrustwekkende krantenkoppen. "Die krantenkoppen zorgen voor onrust en baren mij zorgen, en jullie zeker ook...Maar ik was erbij in New York en weet wat er is gezegd. Ik zou daarom graag hebben dat jullie zich niet op informatie van derden moeten baseren", richtte Kaeser zich rechtstreeks tot zijn werknemers.

Bij Siemens België heeft men alvast geen weet van ontslagen. "Wij hebben vandaag geen indicatie over een mogelijke impact in België", zegt woordvoerster van Siemens België Stéphanie Legay vandaag aan Belga.

Lees meer