Topman van instrumentenbouwer Waegener aangehouden

Wout van Loon, operationeel directeur en later commercieel directeur van medisch instrumentenbouwer Waegener uit Beerse, zit in de cel. Hij wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en van witwaspraktijken, maar pleit onschuldig. Dat meldt zakenblad Trends.

De onderzoeksrechter van Turnhout heeft de toplui van Waegener Research & Development laten oppakken. De aanhouding van Wout van Loon werd dinsdag door de raadkamer van Turnhout bevestigd. Hij wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en van witwaspraktijken. "Wij pleiten onschuldig. Wij zullen de onderzoekers vragen het gehele plaatje te bekijken, en niet enkel de paar handelingen die ze nu uitspitten", zegt zijn advocaat Bart Vosters.

Gedelegeerd bestuurder Levi Dewaegenaere is na ondervraging vrijgelaten onder voorwaarden. Ook hij wordt verdacht van misbruik van vennootschapsgoederen en van witwaspraktijken. Via zijn woordvoerder laat Dewaegenaere weten dat hij volledig te goeder trouw is. Hij verleent zijn volle medewerking aan het onderzoek en heeft er vertrouwen in dat hij van alle blaam zal worden gezuiverd.

Overnamebod
Waegener R&D is de ontwikkelaar van een systeem om sportletsels en orthopedische trauma's te behandelen. In april 2010 investeerden onder meer voetbalconsulent Louis De Vries, mediafiguur Jan Leyers, gewezen Vlaams topsportmanager Ivo Van Aken en de Zwitserse holding Mountain View Capital in het bedrijf. Dat gebeurde via de holding Waegener Group die in juni failliet is verklaard.

Inmiddels heeft Levi Dewaegenaere samen met de Nederlandse investeerder Hendrik van den Hombergh, van Hombergh Holdings, op de valreep zelf een bod gedaan om de activiteiten van Waegener R&D over te nemen. Er wordt gewerkt aan een doorstart van de firma. De rechtbank houdt dat voorstel in beraad. Het openbaar ministerie adviseerde om het bod niet te homologeren.

Lees meer