anp

Triodos Bank moet klanten beter screenen in strijd tegen witwassen en terrorisme

Triodos Bank is door toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op de vingers getikt over onvoldoende maatregelen tegen witwassen en om klanten te screenen op banden met terrorisme. Concrete gevallen daarvan zijn volgens de Nederlandse bank die zich toelegt op duurzaam bankieren overigens niet aan het licht gekomen.

De bank heeft besloten een risicodirecteur aan te stellen, zo laat Triodos weten bij de bekendmaking van zijn jaarcijfers. Ook zullen klanten beter in de gaten worden gehouden. De bank denkt daarmee volledig aan de eisen van DNB te voldoen.

De bank spreekt over "serieuze uitdagingen" voor de bankensector. Eerder werd bekend dat meerdere financiële concerns in Europa ook problemen hebben met hun klantscreening. Bij een aantal leidde dat ertoe dat criminelen geld konden witwassen. ING kreeg daarvoor in Nederland een boete van 775 miljoen euro.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Jacobs

    Tegelijkertijd verzekerd de toezichthouder dat de geconstitutionaliseerde criminelen die bossen leegkappen, gevaarlijke en vervuilende mijnactiviteiten ontplooien, handelsmonopolies hebben en mensen uitbuiten,massavernietigingswapens produceren, de markt manipuleren, onverantwoord met de spaartegoeden en beleggingen van mensen omgaan en in het algemeen de ganse wereld naar de kloten helpen, verder hun gang kunnen gaan.Ah ja, anders stort het ganse systeem in op dag 1.

  • Bart Verbeeck

    Met andere woorden, de bank moet spioneren voor de overheid. En iedereen maar zagen over privacy .... meer en meer een illusie.

Lees meer