President Donald Trump op het WEF in 2018.
AFP President Donald Trump op het WEF in 2018.

Trump annuleert bezoek aan Wereld Economisch Forum wegens “onbuigzaamheid” van Democraten

De Amerikaanse president Donald Trump blijft in de Verenigde Staten tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos. Bijna een maand geleden werd aangekondigd dat Trump de top in Davos opnieuw zou bijwonen, maar vandaag laat de Amerikaanse president weten dat hij zijn komst "respectvol annuleert". De schuld voor zijn afwezigheid legt hij bij de "onbuigzaamheid" van de Democraten op het vlak van "grensbeveiliging en het grote belang van veiligheid voor onze natie". 

Van 21 tot 25 januari komt de top van het bedrijfsleven en de internationale politiek samen in het Zwitserse plaatsje Davos. "Het was een groot succes toen ik daar vorig jaar was", zei Trump, om vervolgens zichzelf op de borst te kloppen over de vooruitgang van de Amerikaanse economie sinds hij aan de macht kwam.

Tijdens zijn passage vorig jaar, zijn eerste keer in Davos, had Trump een voor zijn doen gematigde toespraak gehouden, duidelijk bedoeld om de handelspartners van de Verenigde Staten gerust te stellen. "America First, dat betekent niet Amerika alleen", klonk het.”

De Belgische premier Charles Michel reist voor ons land af naar Davos. 

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Roland Vanlerberghe

    De andere presidenten die moesten wel gaan, hun bazen waren er immers allemaal.

  • MICHELINE GEVERS

    Hij verliest zijn greep op de wereldhandel.

Lees meer