Illustratiefoto.
Getty Images Illustratiefoto.

Tweede ‘unicorn’ in België: nieuw techbedrijf is ruim 1 miljard dollar waard

Het Belgische bedrijf Combell en het Nederlandse TransIP, actief in internethosting, hebben vandaag hun fusie bekendgemaakt. Het nieuwe techbedrijf - team.blue - is naar eigen zeggen meer dan een miljard dollar waard.

Het nieuwe team.blue is actief in hosting (of het aanbieden van serverruimte), e-mail en applicaties voor meer dan 1,2 miljoen klanten in Europa en telt meer dan zeshonderd werknemers. Het bedrijf zal actief zijn in vijf landen: België, Denemarken, Nederland, Zweden en Zwitserland. 

Jonas Dhaenens, oprichter van Combell, wordt CEO. Ali Niknam, oprichter van TransIP, blijft investeerder en wordt lid van de raad van bestuur.

Bedrijven of start-ups die meer waard zijn dan één miljard dollar worden ook weleens ‘unicorns’ (‘eenhoorns’) genoemd. Zo wordt team.blue de tweede unicorn van België. 
Dataspecialist Collibra was de eerste in ons land. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Sells

    wanneer 2 bedrijven samengaan is de kant altijd de dupe. niets om te vieren dus

  • Robbe Devoogdt

    wow! succesvolle belgen

Lees meer