PHOTO_NEWS

UCB beperkt verlies voor Bel20-index

De Brusselse beurs moest oor de derde dag op rij een stapje terugzetten. De Bel20-index zakte daarbij 0,50 procent tot 2.764,30 punten. Van de twintig aandelen in de elitekorf gingen er vijftien in het rood.

Dat de daling nog beperkt bleef, was vooral te danken aan UCB. Het biofarmabedrijf verdapperde 3,23 procent tot 50,33 euro. De beleggers reageerden enthousiast op een gunstig rapport van Barclays, dat zijn koersdoel voor het aandeel optrok van 46 euro naar 57 euro. De analisten verwachten dat UCB zijn bedrijfswinst tegen 2018 kan verdrievoudigen.

Ook Telenet trok mee aan de kar. De telecomtitel veerde 1,10 procent op tot 39,54 euro. Hij profiteerde mee van een bericht dat Liberty Global een nieuw bod gaat uitbrengen op het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo. Midden oktober wees de onderneming nog een bod af omdat het toen te laag was. Telenet is een branchegenoot van Ziggo. Bovendien heeft Liberty Global er al de meerderheid van de aandelen in handen.

De derde winnaar bij de grote waarden was Belgacom, dat zijn koers 0,67 procent zag opveren tot 20,17 euro. Volgens mediaberichten zouden Philippe Delusinne (RTL) en Jean-Paul Philippot (RTBF) met stip genoteerd staan om voormalig Belgacom-topman Didier Bellens op te volgen.

Het lijstje met de verliezers was echter groter. Bovendien waren de malussen meer uitgesproken. Zo moest Bekaert 4,30 procent achteruit tot 25,13 euro. Woensdag was het aandeel nog 3,88 procent geklommen nadat Bank Degroof het van zijn verkooplijst had afgehaald.

Ook KBC moest inleveren. De financiële groep werd 2,02 procent minder waard bij een slotkoers van 38,41 euro.

Eenzelfde lot was de distributeurs Delhaize en Colruyt beschoren. Delhaize vermagerde 1,50 procent tot 40,80 euro, niettegenstaande de Amerikaanse detailhandelsverkopen in november de sterkste stijging in vijf maanden lieten zien en de warenhuisgroep met de leeuw zijn grootste omzet uit de VS haalt. Colruyt werd 1,25 procent goedkoper bij een slotkoers van 39,04 euro.

Lees meer